شیرPICV یا شیر کنترل مستقل از فشار چیست؟ فروش شیر PICV

شیر کنترل بالانس مستقل از فشارPICV

شیر کنترل مستقل از فشار  یا PICV نوعی شیر کنترل است  که در کنار دیگر اجزای سیستم های تهویه مطبوع ازجمله چیلر ( چیلر جذبی و چیلر تراکمی ) ، فن کویل ، بویلر یا دیگ فولادی ( دیگ بخار) و هواساز عمل می کند. این شیر کنترل از ترموستات فن کویل فرمان می گیرد و به کنترل و بالانس مدار آب در گردش واحد های توزیع برودت و حرارت می پردازد. در پروژه های ساختمانی که مساحت تهویه شده بالاست، زونها متعدد است یا کارفرما برای بهیهنه سازی مصرف انرژی و آسایش بهره بردار ارزش قائل است می توان ازین تجهیز استفاده کرد. این نوع شیر با اتصال به سیستم یکپارچه مدیریت ساختمان می تواند نقش مهمی در کنترل سیستم تهویه مطبوع داشته باشد.

شیر کنترل مستقل از فشار  یا PICV ، شیر کنترل دو راهه است که در جریان دور متغییر مورد استفاده قرار می گیرد و باید جهت استفاده از آن طراحی موتورخانه نیز به صورت اولیه – ثانویه یا اولیه – متغییر طراحی گردد و از تجهیزاتی از جمله پمپ های اینورتر، ترانسمیتر اختلاف فشار و سیستم کنترل موتورخانه استفاده کرد. مدل های جدید این شیر های کنترل قابلیت اتصال مستقیم به سیستم مدیریت هوشمند ساختمان را به صورت IP و از طریق پروتکل BACnet دارند که به نسبت بودجه بالاتری را باید برای استفاده از آن در نظر گرفت.

پروتکل BACnet چیست؟

تعریف شیر PICV

شیر کنترل مستقل از فشار  یا PICV در حقیقت ترکیبی از شیر کنترل دوراهه ، شیر بالانس و شیر اختلاف کنترل اختلاف فشار است. شیر PICV باعث بهینه سازی نتایج می شود چراکه فقد میزان دبی مورد نیاز آب سرد یا آب گرم  را به واحد های توزیع می رساند و از Over Flow جلوگیری می کند. شیر PICV مجهز به محرک یا  Actuator است که این اکچوئیتور از طریق ترموستات فن کویل به صورت On/Off یا تدریجی عمل می کند.

طرز کار شیر کنترل مستقل از فشار  یا PICV

همانطور که در شکل زیر مشخص است، V2 اختلاف فشار طول مسیر را تنظیم می کند و V1 با استفاده از یک دیافراگم غلتشی  با فنر عمل می کند. V1 دارای یک اریفیس تنظیم متغییر است که با محرک کنترل می شود. دیافراگم نسبت به سیستم عکس العمل نشان می دهد و اختلاف فشار را در کنار دبی جریان ثابت نگه می دارد.

شیر کنترل مستقل از فشار  یا PICV

در شیر PICV وقتی که دبی جریان به روی عدد مشخصی پیش تنظیم می شود، اوریفیس داخل آن تغییر سایز می دهد ولی با طول و استروک آن کاری ندارد. در حین عملکرد، مساحت اوریفیس تحت تاثیر محرک یا اکچوئیتور است که با حرک عمودی آن تغییر سایز می دهد.

شیر کنترل مستقل از فشار  یا PICV

نحوه انتخاب و سایزینگ شیر کنترل مستقل از فشار  یا PICV

بر خلاف گذشته دیگر نیازی به محاسبه Cv و Kv نیست و تنها با داشتن سه فاکتور میزان دبی جریان، محدوده ی اختلاف فشار و قطر نامی می توان به راحتی و از روی کاتالوگ تامین کننده آنرا سایز کرد.

نحوه ی نصب شیر کنترل مستقل از فشار  یا PICV

این شیر ها را می توان با فن کویل، کویل ری هیت، هوارسان، داکت فن کویل و فن کویلهای کوچک و طبق توصیه ASHRAE در مسیر برگشت نصب کرد و جهت افزایش طول عمر آنها می توان از صافی در خط رفت استفاده کرد. برای هر یک از تجهیزات نامبرده شده باید یک شیر کنترل در نظر گرفته شود.

در بسیاری از پروژه های ساختمانی دیده ام که کارفرما هزینه ی اولیه سنگینی جهت خرید چیلر و فن کویل می کند و در نهایت و پس از اجرای سیستم لوله کشی و راه اندازی موتورخانه در اولین فصل گرم سال، بهره بردار رضایت کافی ندارد. فن کویل های نزدیک به رایزر اصلی عملکرد فوق العاده ای دارند و فن کویل های دورتر که اغلب در اتاق خوابها نصب شده اند عملکرد مناسب ندارند.

مجریان تاسیسات به صورت سنتی سیستم را برگشت معکوس اجرا می کنند و کسی به میزان افت فن کویلها در ظرفیت های مختلف، کل مسیر لوله کشی و مشکلات ناشی از بالانس نبودن سیستم توجه نمی کند. برخی مواقع، کارفرما به دلیل اتمام بودجه در مراحل پایانی سیستم را دور ثابت و تمام تجهیزات کنترلی را حذف می کند. باید بدانیم که پس از اجرای تاسیسات و تکمیل سقف و بستن رایزرها به مراتب هزینه ی سنگین تری به بهره بردار جهت اصلاح سیستم تحمیل می شود.

در صورتی که نیاز به مشاوره در خصوص شیر PICV با من تماس بگیرید.

۸ دیدگاه

    1. سلام، والا به دلیل مشغله فعلا اینستگرام رو غیر فعال کردم، می تونید توی واتس اپ پیغام بدید در خدمتم

  1. با سلام
    اکانش هست نقشه شماتیک قرار گیری شیر فوق در خط جریان کنترل رو هم به متن اضافه کنید , منظور این هست که نقشه نصب متعلقات مکانیکی و نقشه کنترلی و آیا نصب این شیر شرایط خاصی هم دارد یا خیر ؟

    1. سلام بله حتما
      در آینده ی نزدیک امکانشو فراهم می کنم
      و نصب شیر هم شرایط پیچیده ای نداره
      فقط باید به روی کار نصاب نظارت کنید تا هنگام نصب به کارتریج شیر PICV آسیب نرسه

  2. سلام.ممنون از مطلبتون
    این شیرها ساخت خارجن یا تولید داخلم دارن؟؟
    برای تولیدشون اقدام کنیم میصرفه؟

    1. سلام
      مبدا و تولید کننده اصلی کشور دانمارک هست
      شیر های PICV
      با برندهای فلوکان، دانفوس و فرز توی بازار ایران فعالیت دارند که همگی دانمارکی هستند من برند چینی هم ندیدم
      حقیقتش وقتی وارد بخش پریمیوم و لوکس می شید اجناس چینی شانسی ندارند
      بازار رو به رشدی داره
      ولی خب می دونید که تولید در تعداد و حجم صرفه اقتصادی پیدا می کنه و اکثر شرکتهای تولید کننده تنها به بازار داخلی اکتفا نمی کنند و خب امکانات تست و پایش بالایی دارند خیلی اهمیت داره که تجهیزی که برای بالانس یه سیستم تولید میشه رو کالیبره باشه و تست شده به دست مصرف کننده برسه
      اگر شیر کنترل قبلا تولید کردید که در زمینه شیر PICV هم می تونید وارد بشید ولی در نظر بگیرید که بحث کنترلی و سینک شدنش با بی ام اس هم خیلی مهمه توصیه می کنم بررسی دقیق بکنید که توی این اوضاع اقتصادی متضرر نشید
      موفق باشید

  3. با سلام خدمت شما. میخواستم بدونم دلیل اینکه اشری توصیه کرده شیر روی خط برگشت نصب بشه چیه. اینطوری که دبی ورودی به فن کویل ها رو نمیشه تنظیم کرد؟!

    1. سلام وقت بخیر
      چرا نمی شه تنظیم کرد؟ 🙂
      شیر کنترل دو راهه با ایجاد افت فشار باعث می شه که دبی کمتری وارد کویل فن کویل بشه، در مسیر برگشت که قرار بگیره هر افتی که به مدار وارد کنه همانند افت کویل فن کویل میشه و به روی دبی ورودی و سیستم تاثیر می زاره
      در مورد شیر PICV هم به همین شکل باید در مسیر برگشت نصب بشه
      کلا اشری رو مرجع قرار بدید بسیار مستند و درست و دقیق است
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *